måndag 27 oktober 2008

Gröna kortet, utställning

Queenie BIR-valp ovan

Nu är grönakortet kursen avklarad. Marjut och jag åkte en rätt lång bit för detta men nu är det överstökat och det var mycket bra kursledare och nyttig information.
Jag har också hunnit med att vara på utställning i Sollentuna med Queenie och Mdina. Båda fick utmärkt kritik och domare var Per-Erik Wallin som ju är *riktig* domare på rasen.
Kritiker:
Mdina: 4 månaders tikvalp, härligt huvud och uttryck, bra öron, vackra ögon, bra pigment, välkroppad, härlig benstomme, utmärkta mellanhänder och tassar, utmärkta rörelser. 1 HP.
Queenie: 4 månaders tikvalp, härlig siluett, kraftig benstomme, vackert huvud och uttryck, rätt ögonform och färg, stark rygg, härlig bröstkorg, starka mellanhänder, välformade tassar, rör sig väl, lugnt och stabilt temperament. 1 HP
För dagen vart Queenie bästa valp pga hennes mer framåt sätt enligt domaren. Det är som det har varit hela tiden sedan dom var små ;-), men Per-Erik sa att Mdina nog hade vunnit annars då det var inget lätt val. Det var hela 440 anmälda och vi som var där kan påstå att det tyvärr var mer eller mindre kaos när besömningarna var färdiga i resp ringar. Inget högtaarsystem fanns så när en dam ropade något så hörde större delen av dom som var där ingenting. Det blev inget valp-BIG utan bara vuxen-BIG vilket gjorde att det blev ca 60 valpar (!!!) i klassen 4-6 månader som skulle in i en uppsamlingsring som dom inte ens fick plats i, så Queenie och jag hamnade som många andra bakom så dom inte syntes. I stora ringen ställde sig jag och en som har Keeshound längst bak för att slippa stå mitt uppe i alltsammans, så vi hann springa 4-5 steg i ringen! Dessutom så gick dom igenom alla som ställt sig i uppsamlingsringen och tog uppgifter på alla hundarna, så detta blev en aldeles för lång och jobbig dag för små-valparna. Hade dom haft grupper istället, vilket dom borde haft när det var så många valpar så hade ju bara högst 10 valpar blivit kvar. Ingen bra start för småttingarna men det var inget att göra åt. Mdina behövde inte gå in i hallen igen, hon var hemma hos min kompis Lise-Lotte under tiden och blev också kvar där ett par dagar för socialträning ---- tack Lotta för all hjälp med visning av henne också =)!
Här hemma löper tikarna för fullt, så körning är bara att glömma just nu!
Anci

1 kommentar:

Unknown sa...

Grattis till Gröna kortet =)....