måndag 14 januari 2008

Strulig dag 13 januari och Elina fotografen!

Här har det varit vila från drag någon vecka då vi haft regn och återigen glansis, trist trist. Som tur är bor vi så till att vi kan ha våra hundar lösa (med vissa undantag) så dom får röra på sig på det sättet istället och gå turer i skogen. Men nu har all snö och is regnat bort och igår kväll vart det svalare igen. Såklart passade vi på att köra hundarna, peppade som dom var efter vilan. Nokke har skärt sönder en bit under trampdynan så han får dessvärre vila, det hände häromdan när han var ute lös på gården, vad han skärt sig på är svårt att veta men något riktigt vasst, en glasbit, plåt e dyl kanske.
Vi (Henrik och jag) drog iväg med DJ och Chatna lead, Cody och Mini och Bucken och Draga. Det gick i bra tempo och vi tänkte köra en lite längre sväng, när vi kört ca 1 mil både med 4-hjulingen igång och ibland stänger vi av den så dom får dra lite tungt emellanåt, men så började 4-hjulingen plötsligt gå konstigt och så kom Henrik på att våran son Edvin och hans 2 kompisar var ute och körde rätt länge och det måste gått åt en hel del mer bensin är han trott och tänkt på! SÅ det var bara att vända kosan hemåt igen och för 6 hundar att jobba ordenligt, vi bytte (som vi tänkt också) på hemvägen så Cody och DJ fick gå fram och som tur är hade vi Bucken bak och han är stark som attan och gillar också att ta i ordenligt, dom kämpade på bra allihop och hem kom vi tillslut ;). Lite motion fick man själv också i värsta uppförsbackarna då 4-hjulingen väger 350 kg och Henrik och jag tillsammans blir en hel del kilo till :).
Meninen var att vissa av dom skulle få gå en runda till med Micke Neumans hundar och vi hade bestämt att Henrik skulle ringa Micke när vi kom hem efter första turen så skulle han komma hit och köra med nästa sväng. Mickes hundar är inte så tränade ännu, så våra behöver springa lite längre sträckor. Men Henrik och Edvin stack iväg efter att ha fått TANKAT med Bubbe och Breeze bara, dom var verkligen taggade efter att ha fått stå och titta på när dom andra drog iväg så det gick undan, ända tills Mickes 4-hjuling la av! Henrik funderade vart han tog vägen och vände om, det var bara för Henrik och Edvin att dra hem igen och hämta Mickes bil och släp, så vart det med den dagens körande! Idag regnar det igen, är sååååå trött på denna vinters väder, det är bedrövligt!
Här nedan några bilder som vår dotter Elina tagit, lovat att lägga in bilder på ALLA malamuter =), så här kommer dom:

Smarta och skärpta, ranghöga Nokke....

Mysiga och starka draghunden Bubbe, även våran maskot ;)

till 100 % pålitliga i alla situationer, självsäkra och trygga flockledaren Cody


clownen, roliga och alterta ledarhunden DJ

Slitvargen och kämpen, sociala och trevliga Bucky
Smarta, sociala energiska ledartiken Breeze
Breeze och Cody i deras hundgård
Bucken med en av våra lapphundar

lugna, mysiga Mini, vår första malamute

sociala och vänliga, envisa draghunden Draga

trevliga, lugna men glada och pratiga Candy
och dottern, yrvädret, blivande ledartiken, goa Chatna helt olik sin mor i sättet


Anci

Inga kommentarer: